Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ušetřil byste si mnoho ťuknutí do klávesnice kdybyste se zamyslel před tím, než jste svůj blog začal psát.

Stačilo si při psaní toho prvního bodu uvědomit, že žádný uprchlík nepožaduje "zakládání místních buněk IS". Podobné je to i s těmi ostatními body.

Pokud už chcete něco srovnávat, dá se srovnávat Islámský stát s komunistickou stranou. A pak také islám s křesťanstvím. Nikoli islám s komunistickou stranou. To opravdu srovnáváte něco, co nemá mnoho styčných bodů a proto to srovnávat nemá smysl.

Váš problém je v tom, že nechápete, že uprchlíci utíkají před IS, před násilím, před válkou. Rozhodně nejsou sympatizanti IS. Stejně jako uprchlíci z Východu nebyli sympatizanti komunistických stran. Nicméně uprchlíci z Východu si tenkrát samozřejmě ponechávali své vyznání či ateismus a nikdo po nich nechtěl, aby se emigrací na Západ zřekli svých kulturních, náboženských, etnických a žádných jiných kořenů. Ti lidé utíkali před komunismem, stejně jako dnes jiní lidé utíkají před IS.

A samozřejmě že se i tenkrát komunistické tajné službý snažily emigranty infiltrovat a našlo se i pár agentů, kterým se to podařilo (např. Pavel Minařík). Ale ani to nebylo důvodem, aby se Západ obrátil k uprchlíkům z komunistického bloku zády.

Čili jak říkám: stačilo se jen trochu zamyslet a mohl jste si ušetřit docela dost času s psaním tohoto blogu

1 8
možnosti

Nádherně a výstižně napsáno – toto by mělo vyjít na hlavních stránkách všech novin a číst v rozhlase i TV.

Velikánská Karma.

10 1
možnosti

Pane, SMEKAM, klobouk domlů !

2 1
možnosti

Kdyz jsme byli v Traiskirchenu v roce 1978 Americane nebrali nikoho kdo byl KSC Kanada a Australie ano.

0 0
možnosti

Havloidi a sluníčka se o své iluze velice bojí, a tak je urputně brání, jako nekastrovaná králice své teritorium (vrčí a koušou) :-)

5 3
možnosti

podobnost čistě náhodná... ale jak už bylo psáno - tohle víme my, obyčejní... ti nahoře to možná vědí taky, ale v zájmu zachování koryta drží hubu a krok

3 1
možnosti

Karma, velmi dobře napsáno.R^

2 1
možnosti

Já si pamatuji, jak se Češi chovali po sametu, když se otevřely hranice a český "pepík" mohl svobodně navštěvovat německé a rakouské obchody. Vypadalo to jak nálet sarančat a následné tabulky v rakouských a německých obchodech v češtině s žádostí, aby Češi v obchodech nekradli.

Jinými slovy, když se jedná o velké množství, pak se chovají jako prasata i Češi a to nemusí jít ani o imigraci. Stačily přeshraniční návštěvy obchodů.

2 4
možnosti
Foto

L11u79b67o89š 13K23r14á83l

6. 10. 2015 9:04

O tom ten článek ne i a to co popisujete nebyla imigrace

4 1
možnosti

J52a78r25a 54R46a95n70k

5. 10. 2015 23:14

Sorry, dost nesmyslne, pokud budu mluvit za me rodice, ve Svycarsku v roce 1968 o CSSR vedeli absolutne vse, takze si nikdo pri zadostech o azyl nemohl nic vymyslet, zadne lagry tam tehdy nebyly, takze se kazdy snazil najit co nejdrive ubytovani a praci. Prvnich par dnu jsme bydleli v lacinem hotelu (na ceske podminky v te dobe by byl 3*), ale tehdy asi 20.--SF na noc. Tata koupil noviny, telefonoval na inzeraty bytu a diky rade imigracniho urednika take zamerstnani. Zadne tvrde zacatky to nebyly, i kdyz bysme tehdy mohli zadat o Australii, kde byl matcin bratr, ale ten nam rekl, ze dalka spustu lidi odrazuje. Po nekolika letech jsem ho navstivila nekolikrat a i rok tam zila, ti, ktere jsem tam v ceskem klubu poznala si nestezovali. Vedli norm,alni zivot, tak jako ja ted v Kanade.

1 4
možnosti

a co je na clanku nesmyslne????? Zakladali jsme snad komunisticke strany a snazili se zit paralelne podle komancskych zakonu?

Protoze musilmove to hodne delaji, pres polovina jich chce zakon saria. Dovedete si predstavit jak by nas vykopli kdyby jsme delali to same?

8 0
možnosti

Skvěle jste to popsal. R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.