Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Viděl jste někdy skutečnou zabijačku? Bez omráčení. A viděl jste někdy provoz velkých jatek? řekl bych, že nikoliv. 

Co se halal porážky týče, souhlasím s tím, aby to nebyla žádná výjimka, ale běžná záležitost. 

A k těm vašim otázkám. Veterináři mlčeli, protože u nás je obvyklé řídit se rčením "co tě nepálí, nehas"

Domácí zabijačky nejsou zakázány, pokud vím. 

A k těm úrazům, tělo se brání tak, že postižena oblast je rychle znecitlivěna. Co jste tím chtěl naznačit vy?

3 0
možnosti

Chuchma, domácí zabíjačky jsou zakázány. A vy zřejmě nevíte, jak taková rituální porážka vypadá... https://youtu.be/hL03DI3bFdc

0 2
možnosti
Foto

Svym zpusobem mi vas prispevek prijde vlastne jako dalsi nechteny multikulturni produkt :-/... kritizujeme neco, co bylo svym zpusobem zcela bezne, a to nejen u nas jeste pred par lety (temer totozne provedeni, jen bez modlitby, ktera je vicemene tak jako tak vymyslena pro efekt az odpurci islamu) ... dovoluji si dokonce tvrdit, ze kdejaka vesnicka babka stale takto zabiji slepice i dnes ...... srovnavat zpusob zabiti zvirete s jeho tyranim, jak jste to udelal vy, je uz samo o sobe pouhym pokusem o emocni propagandu ... v pripade hledani argumentu proti islamu bych se drzel snazsich, realnejsich a predevsim logictejsich konstrukci, nez je tato .. byt tvrdite, ze resite vyjimku a ne islam ;-)

1 0
možnosti

Vy zřejmě nevíte, jak taková rituální porážka vypadá... https://youtu.be/hL03DI3bFdc

0 1
možnosti

Pane Králi, jste v totálním omylu. Je totiž jedno, jak je zvíře velké. Jakmile proříznete tepny, zásobující MOZEK, dojde k takovému poklesu krevního tlaku v mozku poráženého zvířete, že ztratí vědomí. Všechny ostatní projevy jsou vědomím neovládané procesy. Navíc, vy jste si vybral HALAL, přitom na našem území je častější porážka KOŠER, což je jedno a to samé, co HALAL.

2 0
možnosti
Foto

Ale za halal bude vetsi karma .. ted to tady frci ;-)

2 1
možnosti

Tak asi před měsícem byl v článku nějaké dámy (už jsem zapomněl kde a kdy) odkaz na video, na kterém jsou halal porážky natočené (krávy a kozy); no nic pro slabé povahy.

Nevzpomene si někdo, kdy a u koho to bylo?

0 0
možnosti
Foto

Na jmeno si take nepamatuji, ale vim, o cem pisete ... mam pocit, jestli to nebyla ta pani, co psala nekde v diskuzi, ze je z moravske vesnicky .... treba i mala napoveda pomuze, nevim :-)

0 0
možnosti

J18a92r61a 85R77a13n78k

28. 3. 2015 17:39

At basti, co se prodava vsude, jinak na vychod je cesta dlouha.....;-)

1 1
možnosti
Foto

A´t si každý baští co chce.

Vegeteriani (alespoń jejich značná část) pohlíží na klasickou porážku stejně jako vy na Halal či Košer přesto vám nebrání jíst maso (většina ne)

Jinak byla jste někdy na klasických Jatkách, třeba na drůbežích?

Jíte mořské ryby? Víte jak se loví a usmrcují?

1 2
možnosti

Stačí se podívat někde v Česku do masokombinátu nebo na porážku drůbeže a jsou mu ty kecy o týrání zvířat jasné.Prase je již bez kůže a prakticky není ještě mrtvé.Krev je potřebná surovina , a proto ji přeci nevylejeme do kanálu,že.Porážka Halal či Košer ( jsem žid) chrání především člověka.A na to by se mělo myslet především.Kecy o povinné modlitbě při porážce jsou nesmysl.Je snahou,aby zvíře při usmrcení bylo maximálně klidné.Samozřejmě by bylo nejlepší maso vůbec nejíst.Ale tam jsem se ještě nedostali.

3 3
možnosti
Foto

L68u72b86o46š 82K57r28á36l

28. 3. 2015 15:00

Dotaz k zabíjačkám. Proč tedy zakazují naše zabíjačky? Jaký je důvod? Tak mi to vysvětlete. Dělá to zkušený řezník, proč tam nemůže být nikdo cizí?

1 0
možnosti
Foto

To má zcela jiné důvody. ůvodem je to, že nesmíte nikomu dát maso či masný výrobek, který neprošel veterinární kontrolou

0 1
možnosti
Foto

L95u63b29o55š 86K86r54á78l

28. 3. 2015 13:47

Jinak fakta.

Ztráta vědomí zvířete je dána jeho velikostí a tedy množstvím krve. Velké zvíře nesmí ztratit vědomí hned, musí vyslechnout příslušnou modlitbu. Nejjasnější je situace u skotu. Ztráta vědomí je 3-5 minut. Nejčastěji do dvou minut. Jinak následuje šok, kdy se tělo brání vykrvácení. Nadledvinky produkují hormony stresu, jako je adrenalin a noradrenalin. Tělo se připravuje na výdej energie a produkuje cukry. Cévy a tepny se přirozeně stahují a snaží se zabránit vykrvácení.

Měli jste někdo nějaký vážnější úraz jako je pád na kole, vymknutý kotník, vykloubené koleno? Kdo to zažil, ví jak se chová organismu, jak vypadá bolest a šok, jak se cítíte, když se tělo brání. A to je jen sranda proti podříznutí, které je opravdu mimořádně brutální.

Jen nakonec. Tady podřezávaní zajatců ze strany IS, je vlastně OK, je rychlé a humánní. Kam se hrabou injekce, které popraveného uspí a teprve potom v bezvědomí usmrtí. Tvrdí 10 z 9 veterinářů...

5 1
možnosti
Foto

Ano měl jsem úraz-rozražené koleno na kost po pádu z kola-zjistil jsem, že je problém až když na mě kamarádi zavolali, že mám krev na teplácích.

v 16 letech mi stříkl do obličeje hořící líh v okamžiku kdy jsem seděl ve stanu na školním výletě. Po prvotní ohromné bolesti jsem jakoukoliv bolest přestal cítit. Vyskočil ze stanu a začal se válet po zemi abych se zahasil. Když se mi to povedlo šel jsem se umýt a až při umývání obličeje jsem zjistil, že si smývám i vrchní část kůže.

Velké traumata nebolí-organismus bolest potlačí. Při opravdu velkých úrazech bolest necítíte-tělo ji v první fázi potlačí. Při Halal či Košer dříve upadnou zvířata do bezvědomí než zemřou.

0 3
možnosti
Foto

L42u60b97o67š 56K80r61á70l

28. 3. 2015 13:23

výborně, děkuji za některé reakce.Předpokládal jsem je a mám připravený dotaz.  Když se před lety řešilo u nás a v Evropě, že zvířata nesmí být při porážce stresována, před usmrcením musí být omráčena, tak veterináři věděli, že je to zbytečné, ale mlčeli? Tedy jatka investovala těžké miliony do zařízení splňující přísné standardy jen pro uklidnění ochranářů, ale jinak všichni odborníci věděli, že to je zbytečné? Tak to je ovšem zajímavé! Tak prosadíme zrušení těchto složitých standardů pro všechny producenty masa, je to přece zbytečná komplikace a buzerace! Srovnejme konkurenční prostředí!

4 1
možnosti
Foto

To je absurdita co tvrdíte.

Usmrcování klasickým Evropským způsobem je podstatně snadnější, levnější a rychlejší než halal porážka. To je důvod proč se musí omračovat.

0 3
možnosti
Foto

Před lety mně jeden příznivec veganského stylu života poslal video z jatek (nebylo to filmováno v našem státu), před usmrcením toho zvířete potrápili - a podotýkám, nešlo o halal porážku.

Máma mně zase vyprávěla, jak se zabíjejí kuřata - omráčená jedou pověšené na páse hlavou dolů a jak jim pak nůž ufikne hlavy. Nic pěkného na pohled.

Jako masožravci bychom se neměli zbavovat zodpovědnosti z toho, jakým způsobem končí svůj život zvířata. (nejenom halal porážkou) Myslím je to fér - a po podobných záběrech mám vždycky tendenci být vegetariánem.

Minimálně by se měla dát šance - aby se k problematice vyjadřovali i ochránci zvířata, vegani atd. (veganství není jenom o pojídání zeleniny..., jak jsem to pochopil)

Humánní usmrcení zvířat neexistuje, to je jenom oxymoron.

2 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.