Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

"V letech 1999 a 2000 asi 3000 lidí zemřelo v důsledku náboženských konfliktů.ů

Sím vás... To je v mírumilovných multikulturních zemích běžné. Takové ztráty soudruzi multikulturalisté ani nepočítají!

0 0
možnosti
LH

L12i94b20o25r 27H42o69s42a51k

17. 1. 2015 12:52

Trochu mi to pripomina predvalecne nemecke teorie o Zidech.

0 0
možnosti
DK

Problem je, ze to neni teorie...

2 0
možnosti
KJ

K79a76r78e12l 89J93a22n24d18a

17. 1. 2015 11:44

Hm, nevzpomínám si, že by někdo dával rovnítko mezi zemi, kde multikulturalismus funguje a Indonésii. V Indo. jde o to, že názorová a politická pluralita se mění podle ostrovů, resp. Jakarta má nějakou politiku a směřování, celkem nikterak agresivní (to co přičítáte Islámu v kontextu "kolonizace" je bohužel prostá kontrola území (Papua)) nad poměry jakékoli jiné země JV Asie (v tomhle jsou například Filipíny daleko větší střelci a ani k tomu nepotřebují islám). A o ostrov vedle (Bali, Sulawesi a Kalimantan především) jsou samosprávy oficiálně podléhající Jakartě, ve skutečnosti si dělající co je potřeba v rámci regionu. Ono by to ani jinak nešlo při takové rozloze. Výsledek je takový, že islám (v "arabském" pojetí) zakazuje pití alkoholu, ale piva (Bintangu) se vyrobí více než kdekoli jinde v "regionu", islám zakazuje požívání drog, ale Indonésie patři k největším výrobcům kávy, tabáku a kakaa, islám zakazuje hudbu, ale gamelan je slavný po celém světě atd.

Určitě vám nemůžu rozporovat třenice mezi křesťany a muslimy (týká se hlavně Sulawesi), ale je dobré si uvědomit stále ještě kmenové struktury, kde rodinné msty a nekončící vendetty hrají důležitou roli (podobně jako na hranicích Thajska a Malajsie).

Celkově každopádně cením, že jste to vzal za relativně ještě střízlivý konec. Z mého pohledu do karet skutečným islámistům (Aceh) nahrává rozstříštěná identita země, která ale zároveň dělá z Indonésie jednu z nejlepších turistických destinací široko daleko. A doufám, že nemožnost táhnout za jeden provaz zůstane hlavním atributem souostroví.

1 0
možnosti
PG

"Hm, nevzpomínám si, že by někdo dával rovnítko mezi zemi, kde multikulturalismus funguje a Indonésii"

Před pár dny to na ČT24 vyplivnul palestinský nazelenalec Šanáh. Od té doby ho jeho zelení spolusoudruzi papouškují, aniž by si ověřili krvavá fakta.

1 0
možnosti
OP

R^. Mimo jiné je z vaší studie zřejmé, že soulad a nenásilí trvalo v Indonésii do té doby, než zasáhlo USA, protože je popuzovala spolupráce se Sovětským svazem. Tento motiv se vine v celé historii radikalizace islámu

1 3
možnosti
Foto

L43u36b41o12š 50K42r19á22l

17. 1. 2015 11:41

Ačežskou vizí, ke které se připojily i jižní Sulawesi, bylo vytvoření muslimské teokracie. V 50.-tých letech hnutí Darul Islam (Stát islámu) dokonce tvořilo alternativní vládu. S rokem 1962 přišel jeho brzký zánik - pronásledovaní členové byli zajati, či zabiti. ... Poté, co došlo k pádu Sukarnovy vlády (1966) za přispění americké bezpečnostní služby CIA, která se obávala, že je prezident Sukarno příliš přátelský k Sovětskému svazu, převzal otěže Indonésie pravicový generál Suharto.

Kauzalita. Radikalizace byl dřív než intervence USA.

Jinak za radikalizaci Mohameda v 7. století a jeho brutálních činech na židech, křesťanech a zoroastristech muže taky CIA a intervence SSSR...

Uvědomte si, že mohamedánství znamená následování Mohameda v jeho činech, anšto a  jelikož to byl nejlepší člověk. Jediný hodný následování...

Fundamentalizace islámu je odpovědí na demokratizaci islámských zemí....

2 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.