Brno blokuje aneb jak se vzájemně přitahují marxisté a neonacisté

3. 07. 2015 15:11:54
S týdenním odstupem se vrátím k událostem v Brně 26.6.2015, kdy proběhla další akce "Brno blokuje". Neomarxistická levice si zde opět hledala svého odvěkého ideologického nepřítele a tím jsou neofašisté a neonacisté..

Delší dobu si při informacích, jak se určitá část levice staví aktivně některým proti-stranám, hlavně těm které zavánějí fašismem a nacismem, musím vždy připomenout slova ekonoma a držitele Nobelovy ceny za ekonomii Friedricha Augusta von Hayek :

"Je jistě pravda, že střety mezi nacisty a komunisty byly častější než mezi jinými politickými stranami. Soutěžili spolu totiž o podporu lidí se stejným typem myšlení. Z jejich praxe bylo zřejmé, jak k sobě mají ve skutečnosti blízko."

Typickým příkladem je právě akce "Brno blokuje". Zde je vidět jak si neomarxisté hledají svého odvěkého protivníka, se kterým se potřebují konfrontovat a to i dost agresivně. Nebudu řešit situaci, kdy Brnem prošla 1. Máje demonstrace DSSS. Zajímavá byla jednoznačně následující akce, kdy byla na 26.6 svolala demonstrace proti imigraci. Akce sice byla svolána lidmi kolem DSSS a jejich odnoží, ale přilákala spoustu lidí, kteří se neorientují v této sféře a přilákalo je hlavně téma. Tedy lidí, kteří nejsou žádní neonacisté nebo jejích sympatizanti.

"Brno blokuje" a její hlavní propagátoři z "Žít Brno" a strany Zelených, na protiakci jasně ukázalo kam je nutné je politicky zařadit. Je to jasně extrémní levice. Dokazuje to následující událost.

V parku na Moravském náměstí probíhala akce "Brno blokuje". Vystoupilo několik řečníků a jeden měl přibližně tento projev, popíšu tak jak to vnímám:

".. my jsme tady díky policii v bezpečné zóně, tady se nic nestane, ale my musíme tuto zónu opustit, musíme vyjít ven a jasně dát najevo svůj názor, musíme svoje postoje konfrontovat s protistranou ..."

Následně se lidé volající po toleranci a ohleduplnosti vydali za skandování "Imigranti sem, nácci ven!" na tu část Moravského náměstí, kde probíhala demonstrace proti imigraci. Policie musela do cesty postavit tři tramvaje, zahradit tak cestu a obě strany oddělit. Nejaktivnější "mírotvorci" nelenili a snažili se takticky "zaútočit ze zálohy". Proto prošli parkem u Janáčkova divadla a snažili se proniknout průchodem na ulici Běhounská. Tam se odehrál střed s policí, ale nemám přesné informace co se tam odehrálo. Jen to, že ani zde neuspěli a policie je zastavila. Snad to byli lidé z Antifa, tedy organizace, která je v mnoha zemích zakázána jako teroristická organizace. V ČR prozatím pozatýkala policie její vedení.

Na událostech jak z 1. Máje tak i 26.6.2015 je zřejmé, že bolševik a nacista se přitahují stejně, naprosto stejně jako je můra fascinována světlem. Oni se opravdu hledají a mají potřebu se vzájemně potírat. Protože si opravdu konkurují.

Nikdy by jsem nevěřil, že budeme zažívat něco podobného co se dělo v třicátých letech minulého století. Problém je ten, že naonacismus chápeme většinově jako něco zvrhlého, něco co do společnosti nepatří. Smutné je především to, že neomarxismus takto nevnímáme. Nechápu neustále, jak se nadále tato ideologie v očích spousty lidí nadále jeví jako něco dobrého, něco pozitivního. Přitom je to jen jiná strana stejné mince. Opakují slova F. A. von Hayek :".. Z jejich praxe bylo zřejmé, jak k sobě mají ve skutečnosti blízko.".

A je zřejmé, že především neomarxisté se budou radikalizovat a aktivovat. Nakonec nedávné projevy lidí jako je Tomáš Schejbal jen ukazují, jak moderní marxisté nenávidí evropskou kulturu a pohrdají normálními lidmi. Jeho rasistické výroky, to jen dokazují. Ale o tom zase příště. Ale rozhodně se máme na co těšit!

Autor: Luboš Král | pátek 3.7.2015 15:11 | karma článku: 24.43 | přečteno: 777x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Brno

Horst Anton Haslbauer

V hicu dnešních dnů

Rád zavzpomínám na sníh. Mladšímu bráškovi jsme pomáhali stavět srubovou chatu na Stříbrné u Kraslic. V zimní čas jsme tam jezdili lyžovat na kopce vedle chaty. Děti se to tam teprve učily a my dva s bráchou tam spalovali

2.7.2022 v 7:16 | Karma článku: 14.34 | Přečteno: 284 | Diskuse

Martina Burýšková

Dřinu, nebo raději inspiraci?

Ráda zkouším nové věci. Díky tomu mám možnost se potkávat s inspirativními lidmi. Poznávat jejich odlišné úhly pohledu, zkušenosti, rozšiřovat si obzory a přijímat od života výzvy, o kterých jsem si dřív třeba jen nechávala zdát.

23.6.2022 v 11:19 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 195 | Diskuse

Martina Burýšková

Adrenalin? Bungee jumping Brno je v Česku legendární

Pro někoho šílenství, pro jiné návykový adrenalin. A co vy? Znáte ten pocit, kdy vám srdce buší nadoraz, tep se zrychluje a napětí roste a... JUMP! Nepopsatelný let střemhlav dolů, uvolnění a nálož endorfinů, které zaplaví tělo.

23.6.2022 v 10:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 66 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Lidé zasadili desítky nových dubů. Cílem akce Stromy pro Brno byla pomoc brněnským lesům

Na místě, kde kdysi stál smrkový les, dnes rostou nové duby zimní. Zasadit si vlastní strom mohli návštěvníci sobotní akce Sázíme stromy pro Brno. Tu pořádala společnost Lesy města Brna v oboře Holedná.

9.5.2022 v 13:07 | Karma článku: 11.56 | Přečteno: 134 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Jízdu mezi stromy si v novém brněnském pumptracku užijí i nejmladší

V brněnské části Bystrc město otevřelo vítězný projekt participativního rozpočtu Dáme na vás. Dráha, která je plná vln a prudkých zatáček, umožňuje aktivní relaxaci v přírodní památce Pekárna.

3.5.2022 v 15:46 | Karma článku: 9.29 | Přečteno: 95 | Diskuse
Počet článků 38 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2323
Člověk a občan.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...