Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zamyšlení nad "Zlatou érou Islámu"

Velice často se mluví o tak zvané "Zlaté éře Islámu". Zamyslíme se nad zajímavým paradoxem, který v tomto případě islám provází. Je to obrácený vývoj civilizace. Od lepšího k horšímu.

Při studijích dějin zjistíte, že civilizace procházejí podobným vývojem a existuje několik modelů jak se tyto civilizace chovají.

Vývojový růst, rozvoj civilizace: Nejčastěji se na nějakém území stabilizuje skupina lidí, která začne budovat ve společném zájmu to čemu se říká civilizace. Ta kulturně, vědecky, společensky a vojensky roste a zdokonaluje se. Potom nastane vrchol a po tom to období následuje období stagnace a úpadek. Tedy civilizace projde nejčastěji fází vzniku společnosti, následuje období růstu, zlaté období rozkvětu (vrchol),  může následoval stagnace a po něm je už jen úpadek.

Někdy se stane, že vyspělou civilizaci napadne a ovládne vojensky schopnější dobyvatel. Potom jsou dva možné scénáře.

  1. Dobyvatel pozná výhody vyspělejší civilizace a tu absorbuje. Vzniká nová civilizace, které se stabilizuje, je vojensky silná a pokračuje v růstu. Možná pokračuje trochu jiným směrem, ale civilizace čile prosperuje.
  2. Dobyvatel považuje svoji civilizaci za lepší a tu původní postupně potlačí. Ta potrvá ještě několik generací než je úplně potlačena. Nějakou dobu přežívají některé vymoženosti  původní kultury. Jsou po nějakou dobu v této nové civilizaci patrné. Ale postupně jsou úplně potlačeny novou společností. Ale i tato nová civilizace po nějaké době začíná získávat na síle a roste. Postupně projde běžnou fází vývojového růstu.

Tyto scénáře jsou opakovaně vidět například na našem území. Různé národy a civilizace se v našem prostoru střídaly  a vždy to probíhalo podle tohoto schématu. Ten silnější nakonec rozhodne jak se společnost bude vyvíjet dál a vždy vzniká postupně nová civilizace.

Islám  v raném období získal na vojenské síle a porazil postupně dvě silné, ale v té době oslabené civilizace. Byzantskou říši a Persii. Na jejich území se odehrál model podle bodu 2. Tedy Muslimové považovali svoji kulturu za lepší a proto původní civilizace potlačili a to úplně. To co následovalo je postupné utlumení vývoje původní kultury. Proto se tam projevilo to zlaté období, kdy se ještě nějakou dobu lidé z původní civilizace pokoušeli pokračovat v rozvoji vědy a kultury původní civilizace. Především díky tlaku islámu, například přísné kontrole každodenního života, nebylo možné a myslitelné pokračovat v rozvoji všeho co je neislámské. Proto místo vývojového růstu nasleduje vývojová degenerace společnosti, místo růstu úpadek. To je dosti významná odlišnost od jiných civilizací.

Protože Islám jako náboženství vytváří velice izolovanou společnost, vlastně sterilní, není schopen absorbovat vnější podněty a rozvíjet je. Když se tak děje, islám spustí po nějaké době "očistný " proces, který ho vrátí do jeho setrvalého a stabilního stavu.

Proto je tedy to zlaté období na jeho počátku a je následováno postupným úpadkem. Úpadek není prokazatelně zaviněn vnějším vlivem, jako u jiných civilizací, ale vychází z vnitřního vlivu islámu. Je dán především jeho izolacionalismem. Odmítáním všeho cizí. Proto také islámské společnosti postupně upadaly, chudly.

Islámská civilizace se tedy chová výrazně jinak než jiné civilizace. Civilizace mají zlaté období před svým vrcholem, tedy na konci své existence. Islámská společnost měla vrchol těsně po svém vzniku a následoval úpadek. Je to dáno i tím, že ostatní civilizace se vyvíjejí. Islám dlouhodobě stagnuje, protože sám sebe považuje za dokonalý, věčný a tedy neměnný. Proto v teritoriu jeho vlivu nakonec stagnuje především vědecký pokrok. Věda představuje pohled na svět, který je v příkrém rozporu s dogmatismem islám a proto je jako neislámská potlačena.  A věda je motorem společnosti.

 

To co jsem zde popsal také jasně ukazuje, že koncepce multikulturalismu je mýtus a totální nesmysl. Když na jednom území současně existuje několik kultur/civilizací, zvítězí vždy ta nejsilnější, nejperspektivnější nebo ta brutálně nejagresivnější. Ale to ideology moc nezajímá, mají svoji vizi a ta realitu mnohdy vůbec neakceptuje. Tedy potom se jedná o pomatenou vizi a je zajímavé, kolik pomatených vizí si jen v minulém století získalo masy lidí a kolik vyvolaly tyto vize neštěstí a kolik stály životů...

Autor: Luboš Král | neděle 24.5.2015 19:02 | karma článku: 33,58 | přečteno: 1125x
  • Další články autora

Luboš Král

Němci už neumí plánovat a organizovat! Může za to multikulturalismus a islamizace?

Když se "Tři veteráni" ve známé pohádce rozhodují, jak se má jmenovat jejich kočí, zazní památná věta "..bude to Hans, Němci jsou na pořádek! ...". Jak se zdá příslovečný německý "Ordnung" nahradil "šlamperai".

22.10.2015 v 20:49 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1950x | Diskuse| Společnost

Luboš Král

HateFree Culture opět provádí propagandu islámu, tentokrát práva sharia

Tentokrát opěvují islámské právo sharía, které je ovšem podle rozhodnutí Evropského Soudu pro Lidská Práva(ESLOP/HUDOC) neslučitelné s demokratickým zřízením.

20.10.2015 v 10:50 | Karma: 43,17 | Přečteno: 6136x | Diskuse| Společnost

Luboš Král

Jak by to vypadalo, kdyby se čeští imigranti na západ chovali stejně jako ti současní

Neustále se srovnává a porovnává naše imigrace na západ v době totality. Následující úvaha se bude možná zdát nadnesená a ironizující, ale to se jen zdá.

5.10.2015 v 17:47 | Karma: 45,53 | Přečteno: 9199x | Diskuse| Politika

Luboš Král

Proč se Angela Merkelová a ostatní politici chovají v rozporu s realitou?

V současnosti jsme svědky absolutního odtržení evropských elit od reality. Je to zřejmé při řešení současné imigrační krize.

27.9.2015 v 11:00 | Karma: 41,91 | Přečteno: 2682x | Diskuse| Politika

Luboš Král

Poblouznění Multikulturalismu - Prý imigranti zachrání naše důchody

Následuje popis co událostí, které v současnosti probíhají pod taktovkou multikulturalistů aktivistů a politiků.

30.8.2015 v 13:10 | Karma: 27,24 | Přečteno: 935x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2323x
Člověk a občan.